1-1

Otvaranje galerije

U društvu poznatih likovnih umetnika i ličnosti iz javnog i kulturnog života, 20. maja u centru Beograda (Čika Ljubina 11) otvorena je nova umetnička galerija Lucida.

Galerija Lucida nastala je kao rezultat velikog entuzijazma i ljubavi prema umetnosti vlasnika galerije Zlatomira Radivojevića i njegovih prijatelja, umetnika Milovana Dagovića i Dragoslava Krnajskog.

Izlagačka delatnost galerije dominantno se bazira na predstavljanju radova umetnika koji su se pojavili na likovnoj sceni Srbije tokom 1980’ i 1990’.

Inicijalna postavka galerije predstavlja „odškrinuta vrata“, poziv na samostalno istraživanje bogatih kreativnih svetova umetnika čiji su radovi predstavljeni u Lucidi.

Tim Lucide najavljuje da delatnost galerije neće biti ograničena samo na izlaganje umetničkih radova već će se proširiti na debate o stanju u kulturi, kulturnoj politici i problemima savremene umetničke scene.

Namera tima galerije Lucida je da ovaj prostor aktivno zaživi na kulturnoj sceni Beograda i Srbije u vidu konstantne interakcije publike sa jedne i stvaralaca i stričnjaka sa druge strane.

Comments are closed.