20181130_185722

Otvaranje kolektivne izložbe „Salon male grafike“

Galerija Lucida u Beogradu, u okviru autorskog projekta “Salon male grafike” istoričarke umetnosti i kustosa u navedenoj galeriji, Mire Vujović, postavila je kolektivnu izložbu grafika malog formata u decembru 2018.godine.

Konkurs je bio otvoren za diplomirane umetnike likovnih i primenjenih akademija koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda. Autori  su aplicirali sa dve grafike malog formata- duža ivica do 20cm,  izbor grafičkih tehnika je bio slobodan kao i tema, a označeni tiraž do 100 otisaka.  Izložba je  otvorena od 30.novembra do 29.decembra 2018.

Svaki izlagač dobija po jedan primerak kataloga i prodaje otiske grafika po svojim cenama, galerija ne uzima procenat, ne učestvuje u prodaji,  samo je posrednik između autora i kupca.

Pristigle prijave razmatrala je diplomirana istoričarka umetnosti  i autor projekta Mira Vujović . Sa ove izložbe izdvaja se iz tiraža po jedan otisak za kolekciju galerije Lucida.

“Salon male grafike” je autorski projekat Mire Vujović, diplomirane istoričarke umentosti i grafičkog dizajnera, kustosa galerije Lucida, osnivačice Process galerije. Cilj  projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva, popularizacija grafičke umetnosti prodajom grafičkih otisaka iz tiraža po pristupačnim cenama.

Grafika malog formata. 

Mali format decembra.

Mali format poezije i misaonosti.

Mali format odsustva i pripadanja,  ogoljenosti i bezbrižnosti.

Lakoća davanja,  posvećenost u malom okviru.

Pejzaž, trenutak ili intimnost u malom ramu.

Mali kadrovi iščekivanja, kraja ili krajnosti.

Mali segment životnosti.

Potpunost  konciznog izraza.

Comments are closed.