FB-grafike-4

Konkurs za kolektivno izlaganje na izložbi „Salon male grafike“ u galeriji Lucida je otvoren do 11.11.2018.

Galerija Lucida u Beogradu, u okviru autorskog projekta “Salon male grafike” istoričarke umetnosti i kustosa u navedenoj galeriji, Mire Vujović, raspisala je konkurs za učešće na kolektivnoj izložbi “Salon male grafike” u decembru 2018.godine.

Konkurs je otvoren za diplomirane umetnike likovnih i primenjenih akademija koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i za one van Beograda, koj su u mogućnosti da rad dostave lično ukoliko prođu žiriranje.

Na konkurs je potrebno poslati:
– jednu grafiku malog formata- duža ivica do 20cm,  (naziv, dimenzije, godina nastanka) i lične podatke sa umetničkom biografijom na email adresu: galerija.lucida@gmail.com, najkasnije do 11.novembra 2018. Izbor grafičkih tehnika je slobodan kao i tema, a označeni tiraž do 100 otisaka.

*Ukoliko rad bude odobren i izlagan na izložbi, mora biti opremljen-uramljen.

Otvaranje izložbe planirano je za 30. novembar u Galeriji Lucida (Čika Ljubina 11), a trajaće do 28.decembra 2018. Participacija za izložbu, u koju je uračunata tehnička podrška, priprema i štampa kataloga, iznosi 1500,oo dinara. Svaki izlagač će dobiti po jedan primerak kataloga i prodavaće otiske grafika po svojim cenama, galerija neće uzimati procenat, neće učestvovati u prodaji, biće samo posrednik između autora i kupca.

Pristigle prijave razmotriće diplomirana istoričarka umetnosti  i autor projekta Mira Vujović .  Participaciju plaćaju nakon konkursa, samo učesnici koji prođu selekciju i izlažu na izložbi. Sa ove izložbe izdvaja se iz tiraža po jedan otisak za kolekciju galerije Lucida.  Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu lično radove u zakazanom roku.

“Salon male grafike” je autorski projekat Mire Vujović, diplomirane istoričarke umentosti i grafičkog dizajnera, kustosa galerije Lucida, osnivačice Process galerije. Cilj  projekta je promovisanje umetnika i umetničkog stvaralaštva, popularizacija grafičke umetnosti prodajom grafičkih otisaka iz tiraža po pristupačnim cenama.

  • Grafika malog formata.  
  • Mali format decembra.
  • Mali format poezije i misaonosti.
  • Mali format odsustva i pripadanja,  ogoljenosti i bezbrižnosti.
  • Lakoća davanja,  posvećenost u malom okviru.
  • Pejzaž, trenutak ili intimnost u malom ramu.
  • Mali kadrovi iščekivanja, kraja ili krajnosti.
  • Mali segment životnosti.
  • Potpunost  konciznog izraza.

 

Comments are closed.